Vés al contingut

El Muntànyum 2016 convertirà Duesaigües en referent del turisme rural i de muntanya el 21 i 22 de maig

20160511_110809

L’edició d’enguany fa un pas endavant i vol convertir el municipi del Baix Camp en referència del turisme d’interior de la Costa Daurada i espera atraure prop de 3.000 visitants

Una trentena d’expositors mostraran els seus productes relacionats amb l’excursionisme, la gastronomia, el lleure i l’oci en entorns com el de la Baronia d’Escornalbou

La comarca del Montsià serà la convidada en aquesta edició amb expositors de producte i de la seva zona

Gràcies a la fira es tanca la primera aliança estratègica entre empreses per tal d’atraure visitants i vendre la zona com un producte de lleure

L’alcalde de Duesaigües, Josep Llebaria, acompanyanat del director del Muntànyum, Josep Bartolí, ha presentat l’edició d’enguany de la Fira de Turisme Rural i Esports de Muntanya de Catalunya que se celebrarà els pròxims 21 i 22 de maig a la població del Baix Camp.

Enguany el Muntànyum s’organitza amb la intenció de fer “un pas endavant per tal de convertir Duesaigües i la zona de la Baronia d’Escornalbou en un dels referents del turisme interior de la Costa Daurada aprofitant el paratge natural en el qual ens trobem” segons ha manifestat l’alcalde de Duesaigües, Josep Llebaria.

L’edició del Muntànyum vol ser un espai on a més dels expositors sigui un punt de trobada i de reflexió sobre el turisme rural i d’interior. Per aquest motiu el Muntànyum comptarà amb activitats prèvies, a més de les programades durant els dies 21 i 22 de maig en què se celebrarà la fira pels carrers de Duesaigües.

Durant el 19, 20 i 21 de maig Duesaigües acollirà una trobada d’instagràmers que promocionaran les activitats de la zona com puguin ser kayac, hípica o gastronomia, entre d’altres.

En la línia de ser un punt de reflexió i trobada dels actors turístics de la zona el dijous 19 de maig es realitzarà al Castell d’Escornalbou la Nit del Castell on a més de poder trobar acords per la promoció de la zona, tindrà lloc un sopar amb música en directe.

Així mateix, el divendres 20 de maig, i amb la intenció de fer partícips tota la família l’Escola Puigmarí de Duesaigües compartirà amb l’Escola Agustí Barberà d’Amposta, de la comarca convidada a la fira, activitats com tirolina, tir amb arc i descoberta del poble, a més de poder visionar un documental sobre la tasca dels Mossos d’Esquadra.

Finalment, el divendres a les 22.15 hores a la Sala Ateneu de Duesaigües es realitzarà la xerrada “Gaudir de la muntanya com a lleure”, a càrrec de Josep Rabascall i Domingo, alcalde de Maspujols i amant de la muntanya amb un Aconcagua com a repte en la seva vida esportiva i de lleure.

El dissabte 21 de maig s’obrirà la fira a les 10.00 i a les 11.00 el conseller d’Interior, Jordi Jané, l’inaugurarà acompanyat de l’alcalde de Duesaigües, Josep Llebaria i el consistori. El dissabte es podrà visitar l’hort de l’escola a les 12 i a les 17 hores i seran els propis alumnes els que presentaran el projecte desenvolupat al centre durant l’any com a escola verda. Una actuació dels Mossos d’Esquadra, cercavila popular i la taula rodona “Sostenibilitat de l’organització de proves esportives de muntanya” completaran les activitats de matí i tarda. Al vespre, el dissabte, es farà un sopar popular amb l’actuació del grup Insonora.

Diumenge 22 de maig la fira compatarà amb una caminada popular a partir de les 9 hores que acabarà amb un esmorzar per a tots els participants. Igualment, també se celebrarà l’Open Infantil de BTT amb curses per a les categories prebenjamins, benjamins, principiants, alevins i infantils.

El Muntànyum ha donat els seus primers fruits en aquesta edició, ja que s’està ultimant la confecció d’una aliança estratègica de diverses empreses que promocionaran els productes de la zona i que volen convertir Duesaigües i el seu entorn en un pol d’atracció amb activitats de lleure relacionades amb l’entorn.