Vés al contingut

Marxa nòrdica de 8 km el dissabte 27 de maig dins del programa del Muntànyum

Durant la V edició de Muntànyum, la comarca convidada serà les Garrigues. Per aquest motiu, les CAMINADES CULTURALS PER LES GARRIGUES faran una RUTA ESPECIAL!  Excepcionalment, realitzaran una caminada cultural fora de les Garrigues.
Serà el dissabte 27 de maig a DUESAIGÜES. a les 9.30h una ruta cultural on el recorregut escollit consta de 8km circulars amb un desnivell de 170m positius.
Descobrirem durant la ruta, l'espectacular VIADUCTE DELS MASOS, EL PANTÀ DE RIUDECANYES i UNS ANTICS RENTADORS entre d'altres coses. 
A la població hi ha dos viaductes, construïts el 1889 amb pedra, amb 9 arcades un i 14 l'altre. El viaducte més llarg, el dels Masos, té una alçada màxima de 36 metres i descriu una corba. Està declarat com a element del Patrimoni Industrial de Catalunya. Durant la Guerra Civil de 1936 a 1939, Duesaigües va ser bombardejada per l'aviació nacional ja que els ponts eren objectiu militar. A la tardor de 1938 un cop finalitzada la Batalla de l'Ebre els propis republicans van dinamitar el viaducte dels Masos. Al final de la Guerra es va reconstruir, essent avui dia encara visible el tram refet.
El pantà de Riudecanyes, on tindrà lloc l'avituallament a mig recorregut, permet gaudir de la pesca. El 1904 es posà la primera pedra i va entrar en servei el 1918. El novembre de 1991 s'inaugurà l'obra de recreixement, fet que va suposar arribar als 5,2 Hm d'aigua embassada. Actualment, l'aigua es destina als regadius de la comarca i al proveïment de diverses poblacions.
I com sempre, la ruta serà GUIADA, amb un tècnic de cultura que durant el recorregut ens explicarà de primera mà totes les peculiaritats i ens informarà detalladament de cadascuna de les diferents parades que farem (pantà de Riudecanyes, viaducte dels masos, rentadors, etc.).
El preu de la marxa nòrdia serà de 6 euros per als adults i els nens i nenes fins a 14 anys serà gratuïta.
Per inscripcions cliqueu la foto de la notícia.