Vés al contingut

Presentem el V Muntànyum a la premsa, a punt per al cap de setmana del 27 i 28 de maig

La cinquena edició del Muntànyum, la Fira de turisme rural i esports de Muntanya de Catalunya compta amb un programa que presenta novetats respecte a anys anteriors. Aquesta cinquena edició suposa la consolidació d’un projecte darrera del qual hi ha la col·laboració de tot un poble, Duesaigües.

L’alcalde de la població, Josep Llaberia i el director de la Fira, Josep Bartolí, han presentat avui el programa que omplirà d’activitats aquesta vila del Baix Camp durant els dies 27 i 28 de maig.

Com a novetats d’enguany el Muntànyum comptarà amb un mercat d’articles de segona mà, el FleaMarket, una experiència que ja s’ha realitzat en ciutat d’Europa com Barcelona o Berlín. Així mateix, per al dissabte 27 de maig, s’incorpora una caminada nòrdica de 8 km. organitzada conjuntament amb el Consell Esportiu de les Garrigues, comarca convidada a l’esdeveniment. Seguint aquesta línia de col·laboració, el diumenge el Muntànyum finalitzarà amb la degustació d’una cassola de tros típica de les Garrigues.

Les activitats del Muntànyum van destinades a petits i grans. El dissabte 27 de maig, a les 11.00 hores el president de la Diputació Josep Poblet inaugurarà aquesta mostra que actualment compta amb una trentena d’expositors. El mateix dia es realitzarà una marxa nòrdica, un vermut electrònic amb fideuà popular, una taula rodona sobre l’organització d’activitats esportives al medi natural i un sopar popular amb l’actuació del grup de música Insonora.

El diumenge 28 de maig, la programació la centrarà el concurs escalabirres, un concurs per veure qui és capaç de pujar més caixes de cervesa en filera i la degustació de la cassola de tros de les garrigues centraran les activitats a Duesaigües.

Els carrers de la població acolliran el Muntànyum que espera rebre prop de 5.000 visitants.

El Muntànyum comptarà durant els dies de la fira amb zona infantil de jocs i activitats per gaudir en família d’una estada a la població de Duesaigües.

Activitats paral·leles

Dins del marc del Muntànyum, Duesaigües ha programat activitats paral·leles de promoció de la baronia d’Escornalbou. Durant la setmana es realitzarà una trobada d’instagràmers, amb el suport de la Diputació de Tarragona. Així mateix, el dijous 25 de març es durà a terme la Nit del Castell, al castell monestir d’Escornalbou a partir de les 21.30 hores on els actors comercials i de turisme del territori es donaran trobada per compartir inquietuds i gaudir plegats d’un aperitiu i música en directe. El divendres 26 de maig, a partir de les 10 hores, els escolars del CEIP Puigmarí de Duesaigües compartiran una jornada amb els alumnes del CER Vall de l’Aranyó de l’Escola de l’Albaigés i de l’Escola de Morell de Castelldan de les Garrigues. Al vespre, a la sala Ateneu de Duesaigües es presentarà el llibre Microcatalunya, un viatge pels pobles més petits, a càrrec del periodista, Marc Serena, autor d’aquesta obra, conjuntament amb el fotògraf Edu Bayer.